• logo
  • osnovna stranica
  • Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    ЈАВНИ ОГЛАС за попуњавање радних мјеста државних службеника у Секретаријату Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине

    06.09.2024.

    На основу члана 21. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине ("Службени гласник БиХ" бр. 12/02, 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12, 93/17 и 18/24), а у складу са чланом 15. став (3) и (4) Закона о Високом судском и тужилачком вијећу Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, бр. 25/04, 93/05, 48/07, 15/08, 63/23, 9/24 и 50/24), Агенција за државну службу Босне и Херцеговине, у име Секретаријата Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, расписује

    ЈАВНИ ОГЛАС

    за попуњавање радних мјеста државних службеника у

    Секретаријату Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине

     

    Комисија 1

    1/01 Шеф Одјела за провођење поступка по извјештајима

    1/02 Правни савјетник у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    1/03 Правни савјетник у Одјелу за именовања и напредовања

    Комисија 2

    1/04 Замјеник шефа Одјела за провођење поступка по извјештајима

    1/05 Стручни савјетник у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    1/06 Стручни сарадник/аналитичар у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    1/07 Уредник wеб странице и друштвених мрежа у Кабинету Предсједништва ВСТС БиХ

    Комисија 3

    1/08 Стручни сарадник/аналитичар у Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС БиХ

    ОДЈЕЛ ЗА ПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ПО ИЗВЈЕШТАЈИМА

     

    1/01 Шеф Одјела за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: руковођење Одјелом, осигуравање подршке и смјерница за имплементацију организацијске стратегије и планова, организирање обављања послова из надлежности Одјела с циљем постизања оптималних резултата и ефективне и ефикасне подршке ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и одговорног правосуђа у БиХ.

    Опис послова и радних задатака: организацијска стратегија и пословно планирање рада Одјела; управљање учинком и континуирано побољшање рада Одјела; управљање људским и материјалним ресурсима додијељеним Одјелу; развој запослених у Одјелу.

    Специфичне дужности и одговорности: проводи одредбе Закона о ВСТС БиХ и других прописа о извјештајима о имовини и интересима, организира и координира прикупљање извјештаја судија, тужилаца и чланова Савјета, надзире процес провјере пријављених података; сарађује са стручњаком ангажованим на праћењу рада одјела који има савјетодавну улогу; надзире процес прикупљања, провјере и објављивања извјештаја о имовини и интересима укључујучи савјетовање о начину попуњавања образаца извјештаја; одговоран је за тачност анализираних података из извјештаја у сврху утврђивања сразмјерности података финансијских прилива и одлива неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса; одговоран је за креирање критерија ризика на основу којих се одређују приоритети за провођење редовне провјере извјештаја о имовини и интересима, сачињава и координира распоред провјера извјештаја о имовини и интересима, те надгледа провођење додатних провјера; одговоран је за редовну објаву критерија и резултата провјере извјештаја; координира и осигурава релевантне информације из надлежности Одјела за потребе рада Савјета и сталних радних тијела ВСТС-а БиХ и пружа информација из надлежности Одјела осталим организационим јединицама ВСТС-а БиХ; осигурава реализацију закључака Савјета и сталних радних тијела ВСТС-а БиХ из надлежности Одјела; организира, руководи и координира обављање послова из надлежности Одјела; иницира планирање буџета, односно трошкова Одјела; предлаже потписивање споразума о сарадњи са органима, институцијама и другим правним лицима која воде потребну евиденцију а ради провођења додатне провјере извјештаја; предлаже Вијећу покретање прекршајног поступка у вези са извјештавајима о имовини и интересима; организира и координира израду планова, анализа, извјештаја и осталих релевантних докумената из надлежности Одјела; надзире процесе планирања, праћења реализације и извјештавања и предлаже корективне мјере; осигурава функционалну сарадњу и оперативне контакте са релевантним домаћим и међународним институцијама по питањима из надлежности Одјела; остварује сарадњу с циљем размјене информација из надлежности Одјела с осталим организационим јединицама ВСТС-а БиХ; обавља и друге послове и задатке сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности и стручности.

    Посебни услови: ВСС – дипломирани правник, или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање четири (4) године радног искуства на истим или сличним пословима (слични послови укључују и послове из области инспекције, ревизије, контроле, етике, дисциплине, пореза); најмање двије (2) године радног искуства на руководећим пословима или пословима који по својој природи захтијевају висок степен самосталности и одговорности као и добре организационе вјештине; основно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а и рада Секретаријата; основно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; напредно знање енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; напредни кориснички ниво у изради и кориштењу база података и кориштења дигиталних алата за обраду података;

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције); лидерске вјештине (и све поткомпетенције); планирање и организирање (и све поткомпетенције); преузимање одговорности за осигурање постизања стратешких циљева.

    Статус: државни службеник - шеф унутрашње организационе јединице

    Припадајућа основна нето плата: 2.400 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    1/02 Правни савјетник у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: осигурати ажуран и правовремен стручан правни савјет, мишљење и смјернице, сачинити нацрте и акте, као и ефикасну и ефективну административну и техничку подршку ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Опис послова и радних задатака: Подршка ВСТС-у БиХ и радним тијелима у питањима из дјелокруга надлежности Одјела: пружање правних савјета, мишљења, анализа и смјерница релевантних за рад Одјела; повођење правних истраживања, припрема анализа и писаних мишљења; пружање стручне и административне подршке шефу и замјенику шефа Одјела. Општи правни послови у односу на питања из дјелокруга надлежности Одјела: учествује у прикупљању извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета, те обавља процес провјере пријављених података, укључујући савјетовање о начину попуњавања образаца извјештаја; анализира податаке из извјештаја у сврху утврђивања сразмјерности података финансијских прилива и одлива, неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса и о томе сачињава извјештаје; обавља провјеру података из извјештаја о имовини и интересима, те проводи додатне провјере по налогу надређеног; пружање правних савјета и мишљења на захтјев надређених; провођење правних истраживања, пружање анализа и писаних мишљења; пружање подршке и припрема аката за комисије и радна тијела; припрема извјештаја о раду Одјела, извјештаја о проведеној контроли као и других извјештаја (информација) с циљем јачања интегритета, транспарентности и повјерења јавности у рад правосуђа. Други послови: обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС - дипломирани правник или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање три (3) године радног искуства на истим или сличним пословима (слични послови укључују и послове из области инспекције, ревизије, контроле, етике, дисциплине, пореза) основнознање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ и рада Секретаријата; основно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; средњи ниво знања енглеског језика; познавање финансијских контрола и истрага - пожељно; положен правосудни испит – пожељно; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; средњи кориснички ниво рада на извјештајима из база података;

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.900 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    ОДЈЕЛ ЗА ИМЕНОВАЊА И НАПРЕДОВАЊА

    1/03 Правни савјетник у Одјелу за именовања и напредовање

    Сврха радног мјеста: осигурати ажуран и правовремен стручан правни савјет, мишљење и смјернице као и ефикасну и ефективну административну и техничку подршку ВСТС-у у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Опис послова и радних задатака: Подршка ВСТС-у и другим мандатним и радним тијелима у питањима из дјелокруга надлежности Одјела: припрема нацрта одговора на тужбу против одлуке о именовању у управном спором и ванредним правним лијековима пред Судом БиХ и одговора на апелацију поднесену Уставном суду Босне и Херцеговине у вези одлуке о именовању; пружање правних савјета, мишљења и смјерница о законима, праксама и процедурама; провођење правних истраживања, пружање анализа и писаних мишљења; писање и израда приједлога нове и амандмана постојеће легислативе, правилника и упутстава према потреби; припрема нацрта одлука и других правних аката из надлежности Одјела; обрада пријавног материјала кандидата и евидентирање релевантних информација у службеним евиденцијама Одјела у свим фазама конкурсне процедуре; пружање административне и стручне подршке у складу са важећим законима и подзаконским актима. Општи правни послови у односу на питања из дјелокруга надлежности Одјела: пружање правних савјета и мишљења на законе, праксе и процедуре, интерне и екстерне, укључујући приједлоге нове и амандмане постојеће легислативе, правилника и упутстава; провођење правних истраживања, пружање анализа и писаних мишљења интерно и екстерно; израда правних и других аката по налогу; одговори на упите из дјелокруга надлежности Одјела по налогу. Други послови:

    обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС - дипломирани правник или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање три (3) године радног искуства на истим или сличним пословима; средње знање и разумијевање надлежности ВСТС-а и рада Секретаријата; средње знање и разумијевање правосудног система у БиХ; положен правосудни испит – пожељно; основни ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница.

    Потребне приоритетне компетенције: посвећеност личном и професионалном развоју; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.900 КМ.

    Број извршилаца: четири (4)

    Мјесто рада: Сарајево.

     

     

    ОДЈЕЛ ЗА ПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ПО ИЗВЈЕШТАЈИМА

     

    1/04 Замјеник шефа Одјела за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: пружа подршку шефу Одјела и на оперативном нивоу осигурава обављање послова из надлежности Одјела с циљем постизања оптималних резултата и ефективне и ефикасне подршке ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и одговорног правосуђа у БиХ.

    Опис послова и радних задатака: организацијска стратегија и пословно планирање рада Одјела; управљање учинком и континуирано побољшање рада Одјела; управљање људским и материјалним ресурсима додијељеним Одјелу; развој запослених у Одјелу.

    Специфичне дужности и одговорности: пружа оперативну подршку шефу Одјела у обављању свих послова из надлежности Одјела, те у одсуству мијенја шефа одјела и по потреби обавља све послове шефа Одјела; учествује у поступку провјера извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета, координира процес провјере пријављених података; надзире и учествује у процесу анализе података из извјештаја у сврху утврђивања сразмјерности података финансијских прилива и одлива, неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса; учествује у креирању критерија ризика на основу којих се одређују приоритети за провођење редовне провјере извјештаја о имовини и интересима, проводи провјере извјештаја о имовини и интересима и њихове додатне провјере; савјетује о пракси и процедурама ВСТС-у БиХ, и сталним радним тијелима релевантним за рад Одјела; координира извршење одлука ВСТС-а БиХ релевантних за рад Одјела; надзире и учесвује у процесу прикупљања, провјере и објављивања извјештаја о имовини и интересима; координира правовремену израду планова, анализа, извјештаја и осталих релевантних докумената из надлежности Одјела; координира и осигурава ефикасно обављање свих административних и других помоћних послова из надлежности Одјела; остварује оперативне контакте са релевантним домаћим и међународним институцијама по питањима из надлежности Одјела; обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС – факултет економског, криминалистичког или правног смјера, или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање четири (4) године радног искуства на истим или сличним пословима (слични послови укључују и послове из области инспекције, ревизије, контроле, етике, дисциплине, пореза); најмање двије (2) године радног искуства на руководећим пословима или пословима који по својој природи захтијевају висок степен самосталности и одговорности као и добре организационе вјештине; основно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ и рада Секретаријата; основно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; основно познавање области финансијских истрага; напредно знање енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; основни кориснички ниво у изради и кориштењу база података и кориштења дигиталних алата за обраду слике.

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције); лидерске вјештине (и све подкомпетенције); планирање и организирање (и све поткомпетенције); подучавање (коучинг).

    Статус: државни службеник - шеф унутрашње организационе јединице

    Припадајућа основна нето плата: 1.900 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

     

    1/05 Стручни савјетник у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: обезбиједити ажуран и правовремен стручан савјет, мишљење и смјернице као и ефикасну и ефективну административну и техничку подршку ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Послови радног мјеста: подршка ВСТС-у БиХ и радним тијелима у питањима из дјелокруга надлежности Одјела: пружање стручних савјета, мишљења и смјерница о законима, праксама и процедурама; провођење стручних истраживања, пружање анализа и писаних мишљења; учествовање у изради приједлога нове и амандмана постојећих процедура, правилника и упутстава према потреби; пружање административне и стручне подршке у складу са важећим законима и подзаконским актима. Опћи стручни послови у односу на питања из дјелокруга надлежности Одјела: учествује у прикупљању извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета, обавља процес провјере пријављених података; анализира податаке из извјештаја у сврху утврђивања неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса и о томе сачињава извјештаје; обавља провјеру података из извјештаја о имовини и интересима, те проводи додатне провјере по налогу надређеног и сачињава извјештаје; припрема потребних статистичких и других извјештаја из надлежности рада Одјела; припрема анализа, извјештаја, мишљења, писама и других докумената за проведбу послова из надлежности Одјела; подршка сталним комисијама и надлежним тијелима ВСТС-а БиХ у провођењу активности из области рада Одјела; одговори на упите из дјелокруга надлежности Одјела. 

    Други послови: обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС – факултет друштвених наука или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање три (3) године радног искуства на истим или сличним пословима; средње знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ и рада Секретаријата; напредно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; познавање финансијских контрола и истрага - пожељно; средњи ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; напредни кориснички ниво рада на базама података.

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.200 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    1/06 Стручни сарадник/аналитичар у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: осигурати ажурне и правовремене анализе, извјештаје, мишљења и друге документе и ефикасну и ефективну административну и техничку подршку ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Послови радног мјеста: препоручује провјеру, те прикупља и врши провјеру благовремености и потпуности извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета, обавља процес провјере пријављених података; анализира податаке из извјештаја у сврху утврђивања неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса и о томе сачињава извјештаје; обавља провјеру података из извјештаја о имовини и интересима, те проводи додатне провјере по налогу надређеног; анализира податке из извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета и врши неопходне провјере и поређења података; анализира податке из јавних и других евиденција који могу бити од значаја за провјеру података и врши неопходне калкулације и поређења података; припрема податке потребне за извјештаје (обавјештења) у случају неправилности у подацима из имовинских извјештаја судија и тужилаца, те сачињава извјештај о проведеној провјери имовинских извјештаја; припрема потребне статистичке извјештаје из надлежности рада Одјела; ажурира базе података Одјела и по налогу издаје информације и податке; припрема анализе, извјештаје, мишљења, писма и друге документе за проведбу послова из надлежности Одјела; обавља задатке из надлежности Одјела, у складу са правилима о канцеларијском и архивском пословању ВСТС БиХ; обавља и друге послове и задатке по налогу сразмјерно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС економски факултет, факултет друштвеног, природног или техничког смјера, или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 180 ЕЦТС; најмање једна (1) године радног искуства на истим или сличним пословима; аналитичке вјештине; средње познавање рачуноводства и финансија; основно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ и рада Секретаријата; средње знање и разумијевање правосудног система у БиХ; средњи ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; напредни кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; напредни кориснички ниво у изради и кориштењу база података и кориштења дигиталних алата за обраду слике; напредно познавање информатичких алата за обраду података (Еxцел, Аццесс или друге базе података).

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни сарадник

    Припадајућа основна нето плата: 1.200 КМ.

    Број извршилаца: четири (4)

    Мјесто рада: Сарајево.

    КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИШТВА ВСТС БиХ

     

    1/07 Уредник wеб странице и друштвених мрежа у Кабинету Предсједништва ВСТС БиХ

    Сврха радног мјеста: проактивна комуникација с јавношћу и медијима с циљем информисања о актуалним и важним догађајима те бољег разумијевања мандата и активности ВСТС-а БиХ у циљу одржавања и унапређења професионалности и ефикасности у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Послови радног мјеста: израда плана рада и плана имплементације стратегије за развој и континуирану објаву садржаја; ажурно скупљање информација, писање, уређивање и објављивање садржаја на wеб страницама и друштвеним мрежама; оптимизирање и побољшање објављивања и одржавања интернетског садржаја; уклапање визуелних и текстуалних елемената објава на wеб страници и друштвеним мрежама; креирање визуалног и текстуалног идентитета нових активности и пројеката путем алата доступних на wебу и/или у сарадњи са дизајнерима; свакодневна интеракција са корисницима кроз одговарање на упите и коментаре пристигле путем wеб страница и друштвених мрежа; израда периодичних извјештаја темељених на анализи података за сваки од сегмената посла и презентација препорука даљњих активности за њихово унапређење; израда информативних и других материјала из надлежности институције у области међународне сарадње, и праћење реализације; обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС – факултет друштвених наука или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање три (3) године радног искуства на истим или сличним пословима; средње знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ; средње знање и разумијевање правосудног система у БиХ; напредно знање енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; напредни кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; основно знање рада са алатима за визуалну обраду слика.

    Потребне приоритетне компетенције: посвећеност личном и професионалном развоју; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.200 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    КАНЦЕЛАРИЈА ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВСТС БиХ

    1/08 Стручни сарадник/аналитичар у Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС БиХ

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ПОВЈЕРЉИВО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чл.30 и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: стручно и ажурно поступање у предметима Канцеларије дисциплинског тужиоца у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Послови радног мјеста: Послови из дјелокруга надлежности Канцеларије дисциплинског тужиоца: по одобрењу ГДТ-а: припрема нацрте одбачаја неоснованих притужби, учествује у истрагама и самостално спроводи мање комплексне истраге, помаже дисциплинским тужиоцима у подношењу и заступању дисциплинске тужбе; помаже сарадницима главног дисциплинског тужиоца и дисциплинских тужилаца у обављању сложенијих административних послова и писања нацрта аката; прати све релевантне прописе по којима поступају суци и тужитељи у обављању својих судских и тужилачких дужности, као и судску и тужилачку праксу; прати праксу дисциплинских комисија и Савјета, те праксу сличних дисциплинских тијела у другим државама. Послови у координацији са ВСТС-ом БиХ и његовим другим организационим цјелинама: учествује у изради полугодишњих и годишњих извјештаја, као и ад-хоц извјештаја о раду КДТ-а, кореспонденције са медијима, другим институцијама и организацијама, те планских докумената КДТ-а. Други послови: обавља и друге послове по инструкцији ГДТ-а или замјеника ГДТ, сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности;.

    Посебни услови: ВСС - дипломирани правник или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање једна (једна) година радног искуства на истим или сличним пословима; напредно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ; напредно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; основни ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; Средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница;

    Потребне приоритетне компетенције: посвећеност личном и професионалном развоју; интегритет; подузимање иницијативе; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.200 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    Напомене за кандидате:

    • Јавни конкурс се спроводи у складу са Одлуком о начину полагања јавног и стручног испита („Службени гласник БиХ“, бр. 96/07, 43/10, 103/12 и 56/19) - (у даљем тексту Одлука) и Правилником о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у Високом судском и тужилачком вијећу Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, број 13/17 и 53/19. Више информација о конкурсним процедурама доступно је на www.адс.гов.ба, у дијелу „Запошљавање/Врсте конкурсних процедура“.
    • Поред посебних услова наведених у Јавном огласу, кандидати морају испуњавати и опште услове прописане чланом 22. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине.
    • Под радним искуством подразумијева се радно искуство након стечене високе стручне спреме, односно високог образовања.
    • Избор кандидата по овом јавном огласу вршит ће се у складу са леx специалис процедуром.
    • За спровођење конкурсне процедуре по овом јавном огласу формирати ће се три (3) комисије за избор, и то:
      • И Комисија за избор државних службеника за радна мјеста означена бројевима 1/01, 1/02 и 1/03
      • ИИ Комисија за избор државних службеника за радна мјеста означена бројевима 1/04, 1/05, 1/06 и 1/07
      • ИИИ Комисија за избор државног службеника за радно мјесто означено бројем 1/08

    Кандидат који се жели пријавити на више радних мјеста која су у надлежности једне комисије за избор доставља једну пријаву на којој означава позиције на које се жели пријавити с осталом траженом документацијом, како је наведено у тексту огласа. Уколико се кандидат жели пријавити на више радних мјеста која су у надлежности различитих комисија, онда доставља одвојене пријаве за радна мјеста по појединим комисијама, а уз сваку пријаву доставља се овјерена фотокопија тражене документације за сваку комисију за избор одвојено, у противном се њихове пријаве неће сматрати уредним.

    Додатна напомена:

    • За радна мјеста у Одјелу за провођење поступка по извјештајима - 1/01 Шеф Одјела, 1/02 Правни савјетник, 1/04 Замјеник шефа Одјела, 1/05 Стручни савјетник и 1/06 Стручни сарадник/аналитичар, те 1/08 Стручни сарадник/аналитичар у Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС БиХ - прије постављења, односно пријема у радни однос, за кандидате са листе успјешних обавит ће се сигурносне провјере у складу са поступком за издавање дозволе за приступ тајним подацима одређеног степена повјерљивости, сходно одредби чл. 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласник БиХ“ број: 54/04 и 12/09), као и одредбама подзаконских аката донесених на основу наведеног Закона.
    • У складу са чланом 31. Закона о заштити тајних података неће се извршити постављење, односно именовање кандидата, за којег се након пласмана на листу успјешних кандидата утврди сигурносна сметња.

     

    Припрема документације:

    Скреће се пажња кандидатима да су потребну документацију на оглас дужни доставити у складу са Правилником о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у Високом судском и тужилачком вијећу Босне и Херцеговина, а посебно да обрате пажњу на измијењене и допуњене одредбе наведеног Правилника, те да прилагоде документацију, како доказе о радном искуству, тако и преостале доказе тражене текстом огласа.

    С тим у вези, кандидати се упућују на појашњење - текст на службеној интернет страници www.адс.гов.ба, у дијелу „Запошљавање/Напомена за кандидате/Стоп грешкама у пријавама!“, те посебно одредбе Правилника о карактеру и садржају јавног конкурса, начину спровођења интервјуа и обрасцима за спровођење интервјуа, које дефинишу документацију: пријавни образац; универзитетску диплому; важеће увјерење о држављанству; увјерење о положеном стручном управном односно јавном испиту; доказ о траженом радном искуству; доказ о траженом нивоу знања страног језика; доказ о траженом нивоу знања рада на рачунару; увјерење о невођењу кривичног поступка; рок и начин достављања пријаве.

     

    Потребни документи:

    И Овјерене копије:

    • универзитетске дипломе (нострификоване/признате дипломе, уколико факултет није завршен у БиХ или је диплома стечена у некој другој држави након 06.04.1992. године); Кандидати су обавезни доставити диплому првог циклуса (или основног додипломског студија), без обзира на услове огласа, осим за интегрисане студије код којих је потребно доставити и доказ да се ради о интегрисаном студију, ако то није видљиво из саме основне дипломе, додатка дипломи или рјешења о нострификацији/признавању.
    • додатка дипломе за кандидате који су високо образовање стекли по Болоњском систему студирања; изнимно, само у случају да високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, нити за једног дипломца, кандидат је дужан да уз овјерену копију универзитетске дипломе достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није уопште издат, нити за једног дипломца;
    • увјерења о државлјанству (не старије од 6 мјесеци од дана издавања од стране надлежног органа);
    • увјерења о положеном стручном управном испиту односно јавном испиту;
    • увјерења о положеном правосудном испиту - уколико исти посједује јер је ово пожељан, а не обавезан услов (само за позиције 1/02 и 1/03)
    • потврде или увјерења као доказа о траженој врсти искуства;
    • увјерења/потврде/цертификата о траженом нивоу знања енглеског језика:
    • за радна мјеста 1/01, 1/04 и 1/07 – напредни ниво знања енглеског језика (одговара нивоу Ц1/Ц2 заједничког европског референтног оквира);
    • за радна мјеста 1/02, 1/05 и 1/06 – средњи ниво знања енглеског језика (одговара нивоу Б1/Б2 заједничког европског референтног оквира);
    • за радна мјеста 1/03 и 1/08 – основни ниво знања енглеског језика (одговара нивоу А1/А2 заједничког европског референтног оквира).
    • доказ о траженом нивоу знања на рачунару;

     

    И Својеручно потписан:

    • попуњен образац Агенције за државну службу БиХ: исти можете преузети на интернет страници Агенције:адс.гов.ба унутар сваког конкурса појединачно у рубрици „документи“ или на Интернет страници Високог судског и тужилачког савјета БиХ – хттп://вств.правосудје.ба/. Напомињемо да потписан и попуњен образац не може служити као доказ било ког услова из текста Јавног огласа, исти само олакшава рад органу који врши избор и именовање, те представља само информације о кандидату, које је потребно доказати траженом документацијом.

    Овјерене копије докумената немају ограничен рок важења, под условом да ни документи чије су копије овјерене немају назначен (прецизиран) рок важења.

    Додатни документи који се достављају накнадно:

    • Кандидати који буду позвани на усмени дио стручног испита (интервју), као доказ о испуњавању једног од опћих услова за постављење, у складу са чланом 22. став 1. тачка г) Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, обавезни су на исти донијети увјерење о невођењу кривичног поступка (не старије од три мјесеца). Изнимно, а у случају ако кандидат из објективних разлога не достави тражено увјерење на интервју, исто треба доставити најкасније до уручења рјешења о поставлјењу, односно преузимања дужности.
    • Изабрани (постављени/именовани) кандидат дужан је институцији Босне и Херцеговине доставити, у складу са чланом 22. став 1. тачка д) Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, увјерење о радној способности (љекарско увјерење), као доказ да је здраВСТСено способан за вршење одређених послова предвиђених овим положајем.

    Кандидати који немају положен стручни (управни) испит, прије приступања писменом дијелу стручног испита ће полагати јавни испит у складу са Одлуком. Јавни испит на коме је кандидат задовољио важи само за конкретан јавни конкурс, о чему се не издаје увјерење, а на кандидата који буде постављен на радно мјесто примјењује се члан 56. Закона о раду у институцијама Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, бр. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13, 93/17, 59/22 и 88/23) и члан 12. Одлуке.

    Кандидати који су од момента подношења пријаве на јавни оглас до дана одржавања јавног испита положили стручни управни испит или јавни испит, испит општег знања, односно испит који одговара побројаним испитима, тј. који нису у обавези полагати јавни испит у складу са одредбама члана 13. Одлуке, дужни су обавијестити Агенцију о истом најкасније до заказаног термина одржавања јавног испита, а доказ о наведеном требају непосредно доставити Агенцији (не слати путем поште), искључиво до почетка термина писменог дијела стручног испита. У случају да се кандидат не одазове позиву на јавни испит, а не приложи тражени доказ до писменог дијела стручног испита сматрат ће се да је одустао од своје пријаве на наведени Јавни оглас.

    Сва тражена документа треба доставити најкасније до 27.09.2024. године, путем поштанске службе препорученом пошиљком на адресу:

    Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине

    “Јавни конкурс за попуњавање радних мјеста државних службеника у Секретаријату Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине“

    Ул. Краљице Јелене 88, Сарајево

    Испуњавање услова утврђених овим огласом рачуна се даном предаје пријаве.

    Непотпуне, неблаговремене и неуредне пријаве, пријаве кандидата који не испуњавају услове овог огласа, као и копије тражене документације које нису овјерене, неће се узимати у разматрање.

    Приказана вијест је на:
    Вијест доступна још на:
    Пратећи документи
  • Оглас ВСТС ср
  • 15 ПРЕГЛЕДА
    Копирано
    Повратак на врх

    ЈАВНИ ОГЛАС за попуњавање радних мјеста државних службеника у Секретаријату Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине

    06.09.2024.

    На основу члана 21. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине ("Службени гласник БиХ" бр. 12/02, 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12, 93/17 и 18/24), а у складу са чланом 15. став (3) и (4) Закона о Високом судском и тужилачком вијећу Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, бр. 25/04, 93/05, 48/07, 15/08, 63/23, 9/24 и 50/24), Агенција за државну службу Босне и Херцеговине, у име Секретаријата Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, расписује

    ЈАВНИ ОГЛАС

    за попуњавање радних мјеста државних службеника у

    Секретаријату Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине

     

    Комисија 1

    1/01 Шеф Одјела за провођење поступка по извјештајима

    1/02 Правни савјетник у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    1/03 Правни савјетник у Одјелу за именовања и напредовања

    Комисија 2

    1/04 Замјеник шефа Одјела за провођење поступка по извјештајима

    1/05 Стручни савјетник у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    1/06 Стручни сарадник/аналитичар у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    1/07 Уредник wеб странице и друштвених мрежа у Кабинету Предсједништва ВСТС БиХ

    Комисија 3

    1/08 Стручни сарадник/аналитичар у Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС БиХ

    ОДЈЕЛ ЗА ПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ПО ИЗВЈЕШТАЈИМА

     

    1/01 Шеф Одјела за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: руковођење Одјелом, осигуравање подршке и смјерница за имплементацију организацијске стратегије и планова, организирање обављања послова из надлежности Одјела с циљем постизања оптималних резултата и ефективне и ефикасне подршке ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и одговорног правосуђа у БиХ.

    Опис послова и радних задатака: организацијска стратегија и пословно планирање рада Одјела; управљање учинком и континуирано побољшање рада Одјела; управљање људским и материјалним ресурсима додијељеним Одјелу; развој запослених у Одјелу.

    Специфичне дужности и одговорности: проводи одредбе Закона о ВСТС БиХ и других прописа о извјештајима о имовини и интересима, организира и координира прикупљање извјештаја судија, тужилаца и чланова Савјета, надзире процес провјере пријављених података; сарађује са стручњаком ангажованим на праћењу рада одјела који има савјетодавну улогу; надзире процес прикупљања, провјере и објављивања извјештаја о имовини и интересима укључујучи савјетовање о начину попуњавања образаца извјештаја; одговоран је за тачност анализираних података из извјештаја у сврху утврђивања сразмјерности података финансијских прилива и одлива неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса; одговоран је за креирање критерија ризика на основу којих се одређују приоритети за провођење редовне провјере извјештаја о имовини и интересима, сачињава и координира распоред провјера извјештаја о имовини и интересима, те надгледа провођење додатних провјера; одговоран је за редовну објаву критерија и резултата провјере извјештаја; координира и осигурава релевантне информације из надлежности Одјела за потребе рада Савјета и сталних радних тијела ВСТС-а БиХ и пружа информација из надлежности Одјела осталим организационим јединицама ВСТС-а БиХ; осигурава реализацију закључака Савјета и сталних радних тијела ВСТС-а БиХ из надлежности Одјела; организира, руководи и координира обављање послова из надлежности Одјела; иницира планирање буџета, односно трошкова Одјела; предлаже потписивање споразума о сарадњи са органима, институцијама и другим правним лицима која воде потребну евиденцију а ради провођења додатне провјере извјештаја; предлаже Вијећу покретање прекршајног поступка у вези са извјештавајима о имовини и интересима; организира и координира израду планова, анализа, извјештаја и осталих релевантних докумената из надлежности Одјела; надзире процесе планирања, праћења реализације и извјештавања и предлаже корективне мјере; осигурава функционалну сарадњу и оперативне контакте са релевантним домаћим и међународним институцијама по питањима из надлежности Одјела; остварује сарадњу с циљем размјене информација из надлежности Одјела с осталим организационим јединицама ВСТС-а БиХ; обавља и друге послове и задатке сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности и стручности.

    Посебни услови: ВСС – дипломирани правник, или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање четири (4) године радног искуства на истим или сличним пословима (слични послови укључују и послове из области инспекције, ревизије, контроле, етике, дисциплине, пореза); најмање двије (2) године радног искуства на руководећим пословима или пословима који по својој природи захтијевају висок степен самосталности и одговорности као и добре организационе вјештине; основно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а и рада Секретаријата; основно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; напредно знање енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; напредни кориснички ниво у изради и кориштењу база података и кориштења дигиталних алата за обраду података;

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције); лидерске вјештине (и све поткомпетенције); планирање и организирање (и све поткомпетенције); преузимање одговорности за осигурање постизања стратешких циљева.

    Статус: државни службеник - шеф унутрашње организационе јединице

    Припадајућа основна нето плата: 2.400 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    1/02 Правни савјетник у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: осигурати ажуран и правовремен стручан правни савјет, мишљење и смјернице, сачинити нацрте и акте, као и ефикасну и ефективну административну и техничку подршку ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Опис послова и радних задатака: Подршка ВСТС-у БиХ и радним тијелима у питањима из дјелокруга надлежности Одјела: пружање правних савјета, мишљења, анализа и смјерница релевантних за рад Одјела; повођење правних истраживања, припрема анализа и писаних мишљења; пружање стручне и административне подршке шефу и замјенику шефа Одјела. Општи правни послови у односу на питања из дјелокруга надлежности Одјела: учествује у прикупљању извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета, те обавља процес провјере пријављених података, укључујући савјетовање о начину попуњавања образаца извјештаја; анализира податаке из извјештаја у сврху утврђивања сразмјерности података финансијских прилива и одлива, неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса и о томе сачињава извјештаје; обавља провјеру података из извјештаја о имовини и интересима, те проводи додатне провјере по налогу надређеног; пружање правних савјета и мишљења на захтјев надређених; провођење правних истраживања, пружање анализа и писаних мишљења; пружање подршке и припрема аката за комисије и радна тијела; припрема извјештаја о раду Одјела, извјештаја о проведеној контроли као и других извјештаја (информација) с циљем јачања интегритета, транспарентности и повјерења јавности у рад правосуђа. Други послови: обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС - дипломирани правник или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање три (3) године радног искуства на истим или сличним пословима (слични послови укључују и послове из области инспекције, ревизије, контроле, етике, дисциплине, пореза) основнознање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ и рада Секретаријата; основно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; средњи ниво знања енглеског језика; познавање финансијских контрола и истрага - пожељно; положен правосудни испит – пожељно; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; средњи кориснички ниво рада на извјештајима из база података;

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.900 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    ОДЈЕЛ ЗА ИМЕНОВАЊА И НАПРЕДОВАЊА

    1/03 Правни савјетник у Одјелу за именовања и напредовање

    Сврха радног мјеста: осигурати ажуран и правовремен стручан правни савјет, мишљење и смјернице као и ефикасну и ефективну административну и техничку подршку ВСТС-у у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Опис послова и радних задатака: Подршка ВСТС-у и другим мандатним и радним тијелима у питањима из дјелокруга надлежности Одјела: припрема нацрта одговора на тужбу против одлуке о именовању у управном спором и ванредним правним лијековима пред Судом БиХ и одговора на апелацију поднесену Уставном суду Босне и Херцеговине у вези одлуке о именовању; пружање правних савјета, мишљења и смјерница о законима, праксама и процедурама; провођење правних истраживања, пружање анализа и писаних мишљења; писање и израда приједлога нове и амандмана постојеће легислативе, правилника и упутстава према потреби; припрема нацрта одлука и других правних аката из надлежности Одјела; обрада пријавног материјала кандидата и евидентирање релевантних информација у службеним евиденцијама Одјела у свим фазама конкурсне процедуре; пружање административне и стручне подршке у складу са важећим законима и подзаконским актима. Општи правни послови у односу на питања из дјелокруга надлежности Одјела: пружање правних савјета и мишљења на законе, праксе и процедуре, интерне и екстерне, укључујући приједлоге нове и амандмане постојеће легислативе, правилника и упутстава; провођење правних истраживања, пружање анализа и писаних мишљења интерно и екстерно; израда правних и других аката по налогу; одговори на упите из дјелокруга надлежности Одјела по налогу. Други послови:

    обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС - дипломирани правник или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање три (3) године радног искуства на истим или сличним пословима; средње знање и разумијевање надлежности ВСТС-а и рада Секретаријата; средње знање и разумијевање правосудног система у БиХ; положен правосудни испит – пожељно; основни ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница.

    Потребне приоритетне компетенције: посвећеност личном и професионалном развоју; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.900 КМ.

    Број извршилаца: четири (4)

    Мјесто рада: Сарајево.

     

     

    ОДЈЕЛ ЗА ПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ПО ИЗВЈЕШТАЈИМА

     

    1/04 Замјеник шефа Одјела за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: пружа подршку шефу Одјела и на оперативном нивоу осигурава обављање послова из надлежности Одјела с циљем постизања оптималних резултата и ефективне и ефикасне подршке ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и одговорног правосуђа у БиХ.

    Опис послова и радних задатака: организацијска стратегија и пословно планирање рада Одјела; управљање учинком и континуирано побољшање рада Одјела; управљање људским и материјалним ресурсима додијељеним Одјелу; развој запослених у Одјелу.

    Специфичне дужности и одговорности: пружа оперативну подршку шефу Одјела у обављању свих послова из надлежности Одјела, те у одсуству мијенја шефа одјела и по потреби обавља све послове шефа Одјела; учествује у поступку провјера извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета, координира процес провјере пријављених података; надзире и учествује у процесу анализе података из извјештаја у сврху утврђивања сразмјерности података финансијских прилива и одлива, неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса; учествује у креирању критерија ризика на основу којих се одређују приоритети за провођење редовне провјере извјештаја о имовини и интересима, проводи провјере извјештаја о имовини и интересима и њихове додатне провјере; савјетује о пракси и процедурама ВСТС-у БиХ, и сталним радним тијелима релевантним за рад Одјела; координира извршење одлука ВСТС-а БиХ релевантних за рад Одјела; надзире и учесвује у процесу прикупљања, провјере и објављивања извјештаја о имовини и интересима; координира правовремену израду планова, анализа, извјештаја и осталих релевантних докумената из надлежности Одјела; координира и осигурава ефикасно обављање свих административних и других помоћних послова из надлежности Одјела; остварује оперативне контакте са релевантним домаћим и међународним институцијама по питањима из надлежности Одјела; обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС – факултет економског, криминалистичког или правног смјера, или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање четири (4) године радног искуства на истим или сличним пословима (слични послови укључују и послове из области инспекције, ревизије, контроле, етике, дисциплине, пореза); најмање двије (2) године радног искуства на руководећим пословима или пословима који по својој природи захтијевају висок степен самосталности и одговорности као и добре организационе вјештине; основно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ и рада Секретаријата; основно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; основно познавање области финансијских истрага; напредно знање енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; основни кориснички ниво у изради и кориштењу база података и кориштења дигиталних алата за обраду слике.

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције); лидерске вјештине (и све подкомпетенције); планирање и организирање (и све поткомпетенције); подучавање (коучинг).

    Статус: државни службеник - шеф унутрашње организационе јединице

    Припадајућа основна нето плата: 1.900 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

     

    1/05 Стручни савјетник у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: обезбиједити ажуран и правовремен стручан савјет, мишљење и смјернице као и ефикасну и ефективну административну и техничку подршку ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Послови радног мјеста: подршка ВСТС-у БиХ и радним тијелима у питањима из дјелокруга надлежности Одјела: пружање стручних савјета, мишљења и смјерница о законима, праксама и процедурама; провођење стручних истраживања, пружање анализа и писаних мишљења; учествовање у изради приједлога нове и амандмана постојећих процедура, правилника и упутстава према потреби; пружање административне и стручне подршке у складу са важећим законима и подзаконским актима. Опћи стручни послови у односу на питања из дјелокруга надлежности Одјела: учествује у прикупљању извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета, обавља процес провјере пријављених података; анализира податаке из извјештаја у сврху утврђивања неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса и о томе сачињава извјештаје; обавља провјеру података из извјештаја о имовини и интересима, те проводи додатне провјере по налогу надређеног и сачињава извјештаје; припрема потребних статистичких и других извјештаја из надлежности рада Одјела; припрема анализа, извјештаја, мишљења, писама и других докумената за проведбу послова из надлежности Одјела; подршка сталним комисијама и надлежним тијелима ВСТС-а БиХ у провођењу активности из области рада Одјела; одговори на упите из дјелокруга надлежности Одјела. 

    Други послови: обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС – факултет друштвених наука или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање три (3) године радног искуства на истим или сличним пословима; средње знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ и рада Секретаријата; напредно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; познавање финансијских контрола и истрага - пожељно; средњи ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; напредни кориснички ниво рада на базама података.

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.200 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    1/06 Стручни сарадник/аналитичар у Одјелу за провођење поступка по извјештајима

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ВРЛО ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чланом 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: осигурати ажурне и правовремене анализе, извјештаје, мишљења и друге документе и ефикасну и ефективну административну и техничку подршку ВСТС-у БиХ у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Послови радног мјеста: препоручује провјеру, те прикупља и врши провјеру благовремености и потпуности извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета, обавља процес провјере пријављених података; анализира податаке из извјештаја у сврху утврђивања неспојивих активности и потенцијалног сукоба интереса и о томе сачињава извјештаје; обавља провјеру података из извјештаја о имовини и интересима, те проводи додатне провјере по налогу надређеног; анализира податке из извјештаја о имовини и интересима судија, тужилаца и чланова Савјета и врши неопходне провјере и поређења података; анализира податке из јавних и других евиденција који могу бити од значаја за провјеру података и врши неопходне калкулације и поређења података; припрема податке потребне за извјештаје (обавјештења) у случају неправилности у подацима из имовинских извјештаја судија и тужилаца, те сачињава извјештај о проведеној провјери имовинских извјештаја; припрема потребне статистичке извјештаје из надлежности рада Одјела; ажурира базе података Одјела и по налогу издаје информације и податке; припрема анализе, извјештаје, мишљења, писма и друге документе за проведбу послова из надлежности Одјела; обавља задатке из надлежности Одјела, у складу са правилима о канцеларијском и архивском пословању ВСТС БиХ; обавља и друге послове и задатке по налогу сразмјерно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС економски факултет, факултет друштвеног, природног или техничког смјера, или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 180 ЕЦТС; најмање једна (1) године радног искуства на истим или сличним пословима; аналитичке вјештине; средње познавање рачуноводства и финансија; основно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ и рада Секретаријата; средње знање и разумијевање правосудног система у БиХ; средњи ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; напредни кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; напредни кориснички ниво у изради и кориштењу база података и кориштења дигиталних алата за обраду слике; напредно познавање информатичких алата за обраду података (Еxцел, Аццесс или друге базе података).

    Потребне приоритетне компетенције: интегритет; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни сарадник

    Припадајућа основна нето плата: 1.200 КМ.

    Број извршилаца: четири (4)

    Мјесто рада: Сарајево.

    КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИШТВА ВСТС БиХ

     

    1/07 Уредник wеб странице и друштвених мрежа у Кабинету Предсједништва ВСТС БиХ

    Сврха радног мјеста: проактивна комуникација с јавношћу и медијима с циљем информисања о актуалним и важним догађајима те бољег разумијевања мандата и активности ВСТС-а БиХ у циљу одржавања и унапређења професионалности и ефикасности у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Послови радног мјеста: израда плана рада и плана имплементације стратегије за развој и континуирану објаву садржаја; ажурно скупљање информација, писање, уређивање и објављивање садржаја на wеб страницама и друштвеним мрежама; оптимизирање и побољшање објављивања и одржавања интернетског садржаја; уклапање визуелних и текстуалних елемената објава на wеб страници и друштвеним мрежама; креирање визуалног и текстуалног идентитета нових активности и пројеката путем алата доступних на wебу и/или у сарадњи са дизајнерима; свакодневна интеракција са корисницима кроз одговарање на упите и коментаре пристигле путем wеб страница и друштвених мрежа; израда периодичних извјештаја темељених на анализи података за сваки од сегмената посла и презентација препорука даљњих активности за њихово унапређење; израда информативних и других материјала из надлежности институције у области међународне сарадње, и праћење реализације; обавља и друге послове и задатке по налогу надређеног сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности.

    Посебни услови: ВСС – факултет друштвених наука или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање три (3) године радног искуства на истим или сличним пословима; средње знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ; средње знање и разумијевање правосудног система у БиХ; напредно знање енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; напредни кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница; основно знање рада са алатима за визуалну обраду слика.

    Потребне приоритетне компетенције: посвећеност личном и професионалном развоју; подузимање иницијативе; иновативност; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.200 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    КАНЦЕЛАРИЈА ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВСТС БиХ

    1/08 Стручни сарадник/аналитичар у Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС БиХ

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ПОВЈЕРЉИВО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења сигурносних провјера, а све у складу са чл.30 и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласних БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Сврха радног мјеста: стручно и ажурно поступање у предметима Канцеларије дисциплинског тужиоца у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа у БиХ.

    Послови радног мјеста: Послови из дјелокруга надлежности Канцеларије дисциплинског тужиоца: по одобрењу ГДТ-а: припрема нацрте одбачаја неоснованих притужби, учествује у истрагама и самостално спроводи мање комплексне истраге, помаже дисциплинским тужиоцима у подношењу и заступању дисциплинске тужбе; помаже сарадницима главног дисциплинског тужиоца и дисциплинских тужилаца у обављању сложенијих административних послова и писања нацрта аката; прати све релевантне прописе по којима поступају суци и тужитељи у обављању својих судских и тужилачких дужности, као и судску и тужилачку праксу; прати праксу дисциплинских комисија и Савјета, те праксу сличних дисциплинских тијела у другим државама. Послови у координацији са ВСТС-ом БиХ и његовим другим организационим цјелинама: учествује у изради полугодишњих и годишњих извјештаја, као и ад-хоц извјештаја о раду КДТ-а, кореспонденције са медијима, другим институцијама и организацијама, те планских докумената КДТ-а. Други послови: обавља и друге послове по инструкцији ГДТ-а или замјеника ГДТ, сукладно радном мјесту, сврси и нивоу одговорности;.

    Посебни услови: ВСС - дипломирани правник или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС; најмање једна (једна) година радног искуства на истим или сличним пословима; напредно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ; напредно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; основни ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; Средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница;

    Потребне приоритетне компетенције: посвећеност личном и професионалном развоју; интегритет; подузимање иницијативе; изградња конструктивних радних односа с колегама; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције).

    Статус: државни службеник - стручни савјетник

    Припадајућа основна нето плата: 1.200 КМ.

    Број извршилаца: један (1)

    Мјесто рада: Сарајево.

    Напомене за кандидате:

    • Јавни конкурс се спроводи у складу са Одлуком о начину полагања јавног и стручног испита („Службени гласник БиХ“, бр. 96/07, 43/10, 103/12 и 56/19) - (у даљем тексту Одлука) и Правилником о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у Високом судском и тужилачком вијећу Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, број 13/17 и 53/19. Више информација о конкурсним процедурама доступно је на www.адс.гов.ба, у дијелу „Запошљавање/Врсте конкурсних процедура“.
    • Поред посебних услова наведених у Јавном огласу, кандидати морају испуњавати и опште услове прописане чланом 22. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине.
    • Под радним искуством подразумијева се радно искуство након стечене високе стручне спреме, односно високог образовања.
    • Избор кандидата по овом јавном огласу вршит ће се у складу са леx специалис процедуром.
    • За спровођење конкурсне процедуре по овом јавном огласу формирати ће се три (3) комисије за избор, и то:
      • И Комисија за избор државних службеника за радна мјеста означена бројевима 1/01, 1/02 и 1/03
      • ИИ Комисија за избор државних службеника за радна мјеста означена бројевима 1/04, 1/05, 1/06 и 1/07
      • ИИИ Комисија за избор државног службеника за радно мјесто означено бројем 1/08

    Кандидат који се жели пријавити на више радних мјеста која су у надлежности једне комисије за избор доставља једну пријаву на којој означава позиције на које се жели пријавити с осталом траженом документацијом, како је наведено у тексту огласа. Уколико се кандидат жели пријавити на више радних мјеста која су у надлежности различитих комисија, онда доставља одвојене пријаве за радна мјеста по појединим комисијама, а уз сваку пријаву доставља се овјерена фотокопија тражене документације за сваку комисију за избор одвојено, у противном се њихове пријаве неће сматрати уредним.

    Додатна напомена:

    • За радна мјеста у Одјелу за провођење поступка по извјештајима - 1/01 Шеф Одјела, 1/02 Правни савјетник, 1/04 Замјеник шефа Одјела, 1/05 Стручни савјетник и 1/06 Стручни сарадник/аналитичар, те 1/08 Стручни сарадник/аналитичар у Канцеларији дисциплинског тужиоца ВСТС БиХ - прије постављења, односно пријема у радни однос, за кандидате са листе успјешних обавит ће се сигурносне провјере у складу са поступком за издавање дозволе за приступ тајним подацима одређеног степена повјерљивости, сходно одредби чл. 30. и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласник БиХ“ број: 54/04 и 12/09), као и одредбама подзаконских аката донесених на основу наведеног Закона.
    • У складу са чланом 31. Закона о заштити тајних података неће се извршити постављење, односно именовање кандидата, за којег се након пласмана на листу успјешних кандидата утврди сигурносна сметња.

     

    Припрема документације:

    Скреће се пажња кандидатима да су потребну документацију на оглас дужни доставити у складу са Правилником о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у Високом судском и тужилачком вијећу Босне и Херцеговина, а посебно да обрате пажњу на измијењене и допуњене одредбе наведеног Правилника, те да прилагоде документацију, како доказе о радном искуству, тако и преостале доказе тражене текстом огласа.

    С тим у вези, кандидати се упућују на појашњење - текст на службеној интернет страници www.адс.гов.ба, у дијелу „Запошљавање/Напомена за кандидате/Стоп грешкама у пријавама!“, те посебно одредбе Правилника о карактеру и садржају јавног конкурса, начину спровођења интервјуа и обрасцима за спровођење интервјуа, које дефинишу документацију: пријавни образац; универзитетску диплому; важеће увјерење о држављанству; увјерење о положеном стручном управном односно јавном испиту; доказ о траженом радном искуству; доказ о траженом нивоу знања страног језика; доказ о траженом нивоу знања рада на рачунару; увјерење о невођењу кривичног поступка; рок и начин достављања пријаве.

     

    Потребни документи:

    И Овјерене копије:

    • универзитетске дипломе (нострификоване/признате дипломе, уколико факултет није завршен у БиХ или је диплома стечена у некој другој држави након 06.04.1992. године); Кандидати су обавезни доставити диплому првог циклуса (или основног додипломског студија), без обзира на услове огласа, осим за интегрисане студије код којих је потребно доставити и доказ да се ради о интегрисаном студију, ако то није видљиво из саме основне дипломе, додатка дипломи или рјешења о нострификацији/признавању.
    • додатка дипломе за кандидате који су високо образовање стекли по Болоњском систему студирања; изнимно, само у случају да високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, нити за једног дипломца, кандидат је дужан да уз овјерену копију универзитетске дипломе достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није уопште издат, нити за једног дипломца;
    • увјерења о државлјанству (не старије од 6 мјесеци од дана издавања од стране надлежног органа);
    • увјерења о положеном стручном управном испиту односно јавном испиту;
    • увјерења о положеном правосудном испиту - уколико исти посједује јер је ово пожељан, а не обавезан услов (само за позиције 1/02 и 1/03)
    • потврде или увјерења као доказа о траженој врсти искуства;
    • увјерења/потврде/цертификата о траженом нивоу знања енглеског језика:
    • за радна мјеста 1/01, 1/04 и 1/07 – напредни ниво знања енглеског језика (одговара нивоу Ц1/Ц2 заједничког европског референтног оквира);
    • за радна мјеста 1/02, 1/05 и 1/06 – средњи ниво знања енглеског језика (одговара нивоу Б1/Б2 заједничког европског референтног оквира);
    • за радна мјеста 1/03 и 1/08 – основни ниво знања енглеског језика (одговара нивоу А1/А2 заједничког европског референтног оквира).
    • доказ о траженом нивоу знања на рачунару;

     

    И Својеручно потписан:

    • попуњен образац Агенције за државну службу БиХ: исти можете преузети на интернет страници Агенције:адс.гов.ба унутар сваког конкурса појединачно у рубрици „документи“ или на Интернет страници Високог судског и тужилачког савјета БиХ – хттп://вств.правосудје.ба/. Напомињемо да потписан и попуњен образац не може служити као доказ било ког услова из текста Јавног огласа, исти само олакшава рад органу који врши избор и именовање, те представља само информације о кандидату, које је потребно доказати траженом документацијом.

    Овјерене копије докумената немају ограничен рок важења, под условом да ни документи чије су копије овјерене немају назначен (прецизиран) рок важења.

    Додатни документи који се достављају накнадно:

    • Кандидати који буду позвани на усмени дио стручног испита (интервју), као доказ о испуњавању једног од опћих услова за постављење, у складу са чланом 22. став 1. тачка г) Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, обавезни су на исти донијети увјерење о невођењу кривичног поступка (не старије од три мјесеца). Изнимно, а у случају ако кандидат из објективних разлога не достави тражено увјерење на интервју, исто треба доставити најкасније до уручења рјешења о поставлјењу, односно преузимања дужности.
    • Изабрани (постављени/именовани) кандидат дужан је институцији Босне и Херцеговине доставити, у складу са чланом 22. став 1. тачка д) Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, увјерење о радној способности (љекарско увјерење), као доказ да је здраВСТСено способан за вршење одређених послова предвиђених овим положајем.

    Кандидати који немају положен стручни (управни) испит, прије приступања писменом дијелу стручног испита ће полагати јавни испит у складу са Одлуком. Јавни испит на коме је кандидат задовољио важи само за конкретан јавни конкурс, о чему се не издаје увјерење, а на кандидата који буде постављен на радно мјесто примјењује се члан 56. Закона о раду у институцијама Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, бр. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13, 93/17, 59/22 и 88/23) и члан 12. Одлуке.

    Кандидати који су од момента подношења пријаве на јавни оглас до дана одржавања јавног испита положили стручни управни испит или јавни испит, испит општег знања, односно испит који одговара побројаним испитима, тј. који нису у обавези полагати јавни испит у складу са одредбама члана 13. Одлуке, дужни су обавијестити Агенцију о истом најкасније до заказаног термина одржавања јавног испита, а доказ о наведеном требају непосредно доставити Агенцији (не слати путем поште), искључиво до почетка термина писменог дијела стручног испита. У случају да се кандидат не одазове позиву на јавни испит, а не приложи тражени доказ до писменог дијела стручног испита сматрат ће се да је одустао од своје пријаве на наведени Јавни оглас.

    Сва тражена документа треба доставити најкасније до 27.09.2024. године, путем поштанске службе препорученом пошиљком на адресу:

    Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине

    “Јавни конкурс за попуњавање радних мјеста државних службеника у Секретаријату Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине“

    Ул. Краљице Јелене 88, Сарајево

    Испуњавање услова утврђених овим огласом рачуна се даном предаје пријаве.

    Непотпуне, неблаговремене и неуредне пријаве, пријаве кандидата који не испуњавају услове овог огласа, као и копије тражене документације које нису овјерене, неће се узимати у разматрање.