• logo
  • osnovna stranica
  • Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    ЈАВНИ ОГЛАС за попуњавање радног мјеста руководећег државног службеника у Канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета БиХ

    04.09.2024.

    На основу члана 21. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине ("Службени гласник БиХ" бр. 12/02, 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 02/06, 32/07, 43/09 , 8/10, 40/12, 93/17 и 18/24), а у складу са чланом 15. став (4) и чланом 64. ст. 3. и 5. Закона о Високом судском и тужилачком савјету Босне и Херцеговине ("Службени гласник БиХ", број: 25/04, 93/05, 48/07 15/08, 63/23, 9/24 и 50/24), Агенција за државну службу, у име Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, расписује

    ЈАВНИ ОГЛАС
    за попуњавање радног мјеста руководећег државног службеника у Канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине

    КАНЦЕЛАРИЈА ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ СУДСКОГ И ТУЖИЛАЧКОГ САВЈЕТА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

    1/01 Главни дисциплински тужилац

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења безбједносних провјера, а све у складу са чл.30 и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласник БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Опис послова и радних задатака: Поред послова утврђених Законом о ВСТС-у БиХ, Пословником и другим актима Савјета главни дисциплински тужилац обавља сљедеће послове:

    Сврха радног мјеста: руковођење КДТ-ом, осигуравање подршке и смјерница за имплементацију организацијске стратегије и планова како би се омогућило КДТ-у да испуни своје одговорности и постигне најбоље резултате у циљу одржавања и унапређења независне позиције, професионалности и ефикасности КДТ-а у оквиру Савјета у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа.

    Послови радног мјеста:

    Послови из дјелокруга надлежности Одјела: организује, координише и руководи радом КДТ-а и надгледа све активности и извршење задатака из надлежности КДТ-а; доноси одлуке о одбачају притужби против судија и тужилаца у предметима са којима је задужен, подноси дисциплинске тужбе против судија и тужилаца у предметима са којима је задужен;

    Послови у координацији са ВСТС-ом и његовим другим организационим цјелинама: координира и учествује у изради годишњег плана рада КДТ-а, стратешког плана рада, других планских докумената КДТ-а и свих извјештаја који се достављају Савјету; врши презентације КДТ-а за потребе Савјета и екстерних субјеката, учествује у раду Савјета по позиву или на властиту иницијативу, реферира или даје додатна појашњења у вези са материјалима КДТ-а, који се разматрају на сједницама Савјета.

    Други послови: обавља и друге послове неопходне за правилан и законит рад КДТ-а у складу са радним мјестом, сврхом и нивоом одговорности.

    Посебни услови: ВСС - дипломирани правник или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС, најмање пет (5) године радног искуства на истим или сличним пословима; најмање три (3) године радног искуства као судија или тужилац, или да испуњава минималне услове предвиђене Законом о ВСТС-а БиХ за именовање судије или тужилаца; најмање три (3) године радног искуства на руководећим пословима или пословима који по својој природи захтијевају висок степен самосталности и одговорности као и добре организационе вјештине; напредно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ; напредно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; положен правосудни испит; основни ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница;

    Потребне приоритетне компетенције: посвећеност личном и професионалном развоју; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције); лидерске вјештине (и све поткомпетенције); планирање и организирање (и све поткомпетенције); преузимање одговорности за осигурање постизања стратешких циљева.

    Статус: државни службеник на положају секретара са посебним задатком;

    Припадајућа основна нето плата: 3.000 КМ (уз припадајућу корекцију у складу са чланом 6. Закона о платама и накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ)

    Број извршилаца: један (1) извршилац

    Напомена за све кандидате:

    • Јавни конкурс се спроводи у складу са Одлуком о начину полагања јавног и стручног испита („Службени гласник БиХ“, бр. 96/07, 43/10, 103/12 и 56/19) - (у даљем тексту Одлука) и Правилником о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у Високом судском и тужилачком савјету Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, број 13/17, 53/19 и 78/22). Више информација о конкурсним процедурама доступно је на www.адс.гов.ба, у дијелу „Запошљавање/Врсте конкурсних процедура“.
    • С обзиром на посебни услов радног мјеста „положен правосудни испит“, овај јавни конкурс не садржава јавни испит.
    • Поред посебних услова наведених у Јавном огласу, кандидати морају испуњавати и опће услове прописане чланом 22. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине.
    • Под радним искуством подразумијева се радно искуство након стечене високе стручне спреме, односно високог образовања.
    • Избор кандидата по овом јавном огласу вршиће се у складу са леx специалис процедуром.
    • За спровођење конкурсне процедуре по овом јавном огласу формираће се једна (1) комисија за избор.

    Додатна напомена:

    За радно мјесто 1/01Главни дисциплински тужилац Канцеларије дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, за кандидате са листе успјешних кандидата ће се обавити безбједносне провјере прије постављења, односно пријема у радни однос. Кандидат, односно лице за које се утврде безбједносне сметње, не може бити постављено, односно примљено у радни однос на радно мјесто за које је обављена безбједносна провјера, сходно одредбама члана 31. Закона о заштити тајних података.

    Припрема документације:

    Скреће се пажња кандидатима да су потребну документацију на оглас дужни доставити у складу са Правилник о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у ВСТС-у БиХ, а посебно да обрате пажњу на измијењене и допуњене одредбе наведеног Правилника, те да прилагоде документацију, како доказе о радном искуству, тако и преостале доказе тражене текстом огласа.

    С тим у вези, кандидати се упућују на појашњење - текст на службеној интернет страници www.адс.гов.ба, у дијелу „Запошљавање/Напомена за кандидате/Стоп грешкама у пријавама!“, те посебно одредбе Правилника о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у ВСТС-у БиХ, које дефинишу документацију: пријавни образац; универзитетску диплому; важеће увјерење о држављанству; доказ о траженом радном искуству; доказ о траженом нивоу знања страног језика; доказ о траженом нивоу знања рада на рачунару; увјерење о невођењу кривичног поступка; рок и начин достављања пријаве.

    Потребни документи:

    И Овјерене копије:

    • универзитетске дипломе (нострификоване дипломе/признате дипломе, уколико факултет није завршен у БиХ или је диплома стечена у некој другој држави након 06.04.1992. године); Кандидати су обавезни доставити диплому првог циклуса (или основног додипломског студија), без обзира на услове огласа, осим за интегрисане студије код којих је потребно доставити и доказ да се ради о интегрисаном студију, ако то није видљиво из саме основне дипломе, додатка дипломи или рјешења о нострификацији/признавању.
    • додатка дипломе за кандидате који су високо образовање стекли по Болоњском систему студирања; изнимно, само у случају да високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, нити за једног дипломца, кандидат је дужан да уз овјерену копију универзитетске дипломе достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није уопште издат, нити за једног дипломца;
    • увјерења о држављанству (не старије од 6 мјесеци од дана издавања од стране надлежног органа);
    • увјерења о положеном правосудном испиту;
    • потврде или увјерења као доказа о траженој врсти радног искуства;
    • доказа о познавању рада на рачунару.
    • увјерења/потврде/цертификата о знању енглеског језика - основни ниво знања страног језика (одговара нивоу А1/А2 заједничког европског референтног оквира);

    ИИ Својеручно потписан:

    • попуњен и својеручно потписан образац Агенције за државну службу БиХ: исти можете преузети на интернет страници Агенције: www.ads.gov.ba  унутар сваког конкурса појединачно у рубрици „документи“ или на Интернет страници Високог судског и тужилачког савјета БиХ –  https://vstv.pravosudje.ba/. Напомињемо да потписан и попуњен образац не може служити као доказ било ког услова из текста Јавног огласа, исти само олакшава рад органу који врши избор и именовање, те представља само информације о кандидату, које је потребно доказати траженом документацијом.

    Овјерене копије докумената немају ограничен рок важења, под условом да ни документи чије су копије овјерене немају назначен (прецизиран) рок важења.

    Додатни документи који се достављају накнадно:

    • Кандидати који буду позвани на усмени дио стручног испита (интервју), као доказ о испуњавању једног од општих услова за постављење, у складу са чланом 22. став 1. тачка г) Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, обавезни су на исти донијети увјерење о невођењу кривичног поступка (не старије од три мјесеца). Изнимно, а у случају ако кандидат из објективних разлога не достави тражено увјерење на интервју, исто треба доставити најкасније до уручења рјешења о постављењу, односно преузимања дужности.
    • Изабрани (постављени/именовани) кандидат дужан је институцији Босне и Херцеговине доставити, у складу са чланом 22. став 1. тачка д) Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, увјерење о радној способности (љекарско увјерење), као доказ да је здравствено способан за вршење одређених послова предвиђених овим положајем.

    Сва тражена документа треба доставити најкасније до 25.09.2024. године, путем поштанске службе препорученом пошиљком на адресу:

    Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине

    “Јавни оглас за попуњавање радног мјеста руководећег државног службеника у Канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине“

    Ул. Краљице Јелене 88, 71000 Сарајево

    Испуњавање услова утврђених овим огласом рачуна се даном предаје пријаве.

    Непотпуне, неблаговремене и неуредне пријаве, пријаве кандидата који не испуњавају услове овог огласа, као и копије тражене документације које нису овјерене, неће се узимати у разматрање.

    Приказана вијест је на:
    Вијест доступна још на:
    Пратећи документи
  • пријавни образац ср
  • 18 ПРЕГЛЕДА
    Копирано
    Повратак на врх

    ЈАВНИ ОГЛАС за попуњавање радног мјеста руководећег државног службеника у Канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета БиХ

    04.09.2024.

    На основу члана 21. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине ("Службени гласник БиХ" бр. 12/02, 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 02/06, 32/07, 43/09 , 8/10, 40/12, 93/17 и 18/24), а у складу са чланом 15. став (4) и чланом 64. ст. 3. и 5. Закона о Високом судском и тужилачком савјету Босне и Херцеговине ("Службени гласник БиХ", број: 25/04, 93/05, 48/07 15/08, 63/23, 9/24 и 50/24), Агенција за државну службу, у име Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, расписује

    ЈАВНИ ОГЛАС
    за попуњавање радног мјеста руководећег државног службеника у Канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине

    КАНЦЕЛАРИЈА ДИСЦИПЛИНСКОГ ТУЖИОЦА ВИСОКОГ СУДСКОГ И ТУЖИЛАЧКОГ САВЈЕТА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

    1/01 Главни дисциплински тужилац

    Према степену повјерљивости тајних података, за ово радно мјесто је прописан приступ подацима степена ТАЈНО. Ово радно мјесто подлијеже обавези провођења безбједносних провјера, а све у складу са чл.30 и 31. Закона о заштити тајних података („Службени гласник БиХ, бр. 54/05 и 12/09).

    Опис послова и радних задатака: Поред послова утврђених Законом о ВСТС-у БиХ, Пословником и другим актима Савјета главни дисциплински тужилац обавља сљедеће послове:

    Сврха радног мјеста: руковођење КДТ-ом, осигуравање подршке и смјерница за имплементацију организацијске стратегије и планова како би се омогућило КДТ-у да испуни своје одговорности и постигне најбоље резултате у циљу одржавања и унапређења независне позиције, професионалности и ефикасности КДТ-а у оквиру Савјета у осигурању независног, непристраног и професионалног правосуђа.

    Послови радног мјеста:

    Послови из дјелокруга надлежности Одјела: организује, координише и руководи радом КДТ-а и надгледа све активности и извршење задатака из надлежности КДТ-а; доноси одлуке о одбачају притужби против судија и тужилаца у предметима са којима је задужен, подноси дисциплинске тужбе против судија и тужилаца у предметима са којима је задужен;

    Послови у координацији са ВСТС-ом и његовим другим организационим цјелинама: координира и учествује у изради годишњег плана рада КДТ-а, стратешког плана рада, других планских докумената КДТ-а и свих извјештаја који се достављају Савјету; врши презентације КДТ-а за потребе Савјета и екстерних субјеката, учествује у раду Савјета по позиву или на властиту иницијативу, реферира или даје додатна појашњења у вези са материјалима КДТ-а, који се разматрају на сједницама Савјета.

    Други послови: обавља и друге послове неопходне за правилан и законит рад КДТ-а у складу са радним мјестом, сврхом и нивоом одговорности.

    Посебни услови: ВСС - дипломирани правник или еквивалент Болоњског система студирања са најмање 240 ЕЦТС, најмање пет (5) године радног искуства на истим или сличним пословима; најмање три (3) године радног искуства као судија или тужилац, или да испуњава минималне услове предвиђене Законом о ВСТС-а БиХ за именовање судије или тужилаца; најмање три (3) године радног искуства на руководећим пословима или пословима који по својој природи захтијевају висок степен самосталности и одговорности као и добре организационе вјештине; напредно знање и разумијевање надлежности ВСТС-а БиХ; напредно знање и разумијевање правосудног система у БиХ; положен правосудни испит; основни ниво знања енглеског језика; напредни кориснички ниво у кориштењу рачунара, е-маила и обраде текста; средњи кориснички ниво мулти-медијских презентација, израде и кориштења табеларних приказа и кориштења wеб страница;

    Потребне приоритетне компетенције: посвећеност личном и професионалном развоју; комуникација (и све поткомпетенције); лична дјелотворност и усмјереност ка резултату (и све поткомпетенције); лидерске вјештине (и све поткомпетенције); планирање и организирање (и све поткомпетенције); преузимање одговорности за осигурање постизања стратешких циљева.

    Статус: државни службеник на положају секретара са посебним задатком;

    Припадајућа основна нето плата: 3.000 КМ (уз припадајућу корекцију у складу са чланом 6. Закона о платама и накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ)

    Број извршилаца: један (1) извршилац

    Напомена за све кандидате:

    • Јавни конкурс се спроводи у складу са Одлуком о начину полагања јавног и стручног испита („Службени гласник БиХ“, бр. 96/07, 43/10, 103/12 и 56/19) - (у даљем тексту Одлука) и Правилником о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у Високом судском и тужилачком савјету Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, број 13/17, 53/19 и 78/22). Више информација о конкурсним процедурама доступно је на www.адс.гов.ба, у дијелу „Запошљавање/Врсте конкурсних процедура“.
    • С обзиром на посебни услов радног мјеста „положен правосудни испит“, овај јавни конкурс не садржава јавни испит.
    • Поред посебних услова наведених у Јавном огласу, кандидати морају испуњавати и опће услове прописане чланом 22. Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине.
    • Под радним искуством подразумијева се радно искуство након стечене високе стручне спреме, односно високог образовања.
    • Избор кандидата по овом јавном огласу вршиће се у складу са леx специалис процедуром.
    • За спровођење конкурсне процедуре по овом јавном огласу формираће се једна (1) комисија за избор.

    Додатна напомена:

    За радно мјесто 1/01Главни дисциплински тужилац Канцеларије дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, за кандидате са листе успјешних кандидата ће се обавити безбједносне провјере прије постављења, односно пријема у радни однос. Кандидат, односно лице за које се утврде безбједносне сметње, не може бити постављено, односно примљено у радни однос на радно мјесто за које је обављена безбједносна провјера, сходно одредбама члана 31. Закона о заштити тајних података.

    Припрема документације:

    Скреће се пажња кандидатима да су потребну документацију на оглас дужни доставити у складу са Правилник о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у ВСТС-у БиХ, а посебно да обрате пажњу на измијењене и допуњене одредбе наведеног Правилника, те да прилагоде документацију, како доказе о радном искуству, тако и преостале доказе тражене текстом огласа.

    С тим у вези, кандидати се упућују на појашњење - текст на службеној интернет страници www.адс.гов.ба, у дијелу „Запошљавање/Напомена за кандидате/Стоп грешкама у пријавама!“, те посебно одредбе Правилника о карактеру и садржају јавнога конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника у ВСТС-у БиХ, које дефинишу документацију: пријавни образац; универзитетску диплому; важеће увјерење о држављанству; доказ о траженом радном искуству; доказ о траженом нивоу знања страног језика; доказ о траженом нивоу знања рада на рачунару; увјерење о невођењу кривичног поступка; рок и начин достављања пријаве.

    Потребни документи:

    И Овјерене копије:

    • универзитетске дипломе (нострификоване дипломе/признате дипломе, уколико факултет није завршен у БиХ или је диплома стечена у некој другој држави након 06.04.1992. године); Кандидати су обавезни доставити диплому првог циклуса (или основног додипломског студија), без обзира на услове огласа, осим за интегрисане студије код којих је потребно доставити и доказ да се ради о интегрисаном студију, ако то није видљиво из саме основне дипломе, додатка дипломи или рјешења о нострификацији/признавању.
    • додатка дипломе за кандидате који су високо образовање стекли по Болоњском систему студирања; изнимно, само у случају да високошколска установа додатак дипломи није уопште издавала, нити за једног дипломца, кандидат је дужан да уз овјерену копију универзитетске дипломе достави увјерење високошколске установе да додатак дипломи није уопште издат, нити за једног дипломца;
    • увјерења о држављанству (не старије од 6 мјесеци од дана издавања од стране надлежног органа);
    • увјерења о положеном правосудном испиту;
    • потврде или увјерења као доказа о траженој врсти радног искуства;
    • доказа о познавању рада на рачунару.
    • увјерења/потврде/цертификата о знању енглеског језика - основни ниво знања страног језика (одговара нивоу А1/А2 заједничког европског референтног оквира);

    ИИ Својеручно потписан:

    • попуњен и својеручно потписан образац Агенције за државну службу БиХ: исти можете преузети на интернет страници Агенције: www.ads.gov.ba  унутар сваког конкурса појединачно у рубрици „документи“ или на Интернет страници Високог судског и тужилачког савјета БиХ –  https://vstv.pravosudje.ba/. Напомињемо да потписан и попуњен образац не може служити као доказ било ког услова из текста Јавног огласа, исти само олакшава рад органу који врши избор и именовање, те представља само информације о кандидату, које је потребно доказати траженом документацијом.

    Овјерене копије докумената немају ограничен рок важења, под условом да ни документи чије су копије овјерене немају назначен (прецизиран) рок важења.

    Додатни документи који се достављају накнадно:

    • Кандидати који буду позвани на усмени дио стручног испита (интервју), као доказ о испуњавању једног од општих услова за постављење, у складу са чланом 22. став 1. тачка г) Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, обавезни су на исти донијети увјерење о невођењу кривичног поступка (не старије од три мјесеца). Изнимно, а у случају ако кандидат из објективних разлога не достави тражено увјерење на интервју, исто треба доставити најкасније до уручења рјешења о постављењу, односно преузимања дужности.
    • Изабрани (постављени/именовани) кандидат дужан је институцији Босне и Херцеговине доставити, у складу са чланом 22. став 1. тачка д) Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, увјерење о радној способности (љекарско увјерење), као доказ да је здравствено способан за вршење одређених послова предвиђених овим положајем.

    Сва тражена документа треба доставити најкасније до 25.09.2024. године, путем поштанске службе препорученом пошиљком на адресу:

    Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине

    “Јавни оглас за попуњавање радног мјеста руководећег државног службеника у Канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине“

    Ул. Краљице Јелене 88, 71000 Сарајево

    Испуњавање услова утврђених овим огласом рачуна се даном предаје пријаве.

    Непотпуне, неблаговремене и неуредне пријаве, пријаве кандидата који не испуњавају услове овог огласа, као и копије тражене документације које нису овјерене, неће се узимати у разматрање.