• logo
  • osnovna stranica
  • Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    JAVNI OGLAS za popunjavanje radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u Uredu disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine

    04.09.2024.

    Na osnovu člana 21. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH" br. 12/02, 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 02/06, 32/07, 43/09 , 8/10, 40/12, 93/17 i 18/24), a u skladu sa članom 15. stav (4) i članom 64. st. 3. i 5. Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj: 25/04, 93/05, 48/07 15/08, 63/23, 9/24 i 50/24), Agencija za državnu službu, u ime Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, raspisuje

    JAVNI OGLAS
    za popunjavanje radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u
    Uredu disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine

    1/01 Glavni disciplinski tužilac

    URED DISCIPLINSKOG TUŽIOCA VISOKOG SUDSKOG I TUŽILAČKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE

    1/01 Glavni disciplinski tužilac

    Prema stepenu povjerljivosti tajnih podataka, za ovo radno mjesto je propisan pristup podacima stepena TAJNO. Ovo radno mjesto podliježe obavezi provođenja sigurnosnih provjera, a sve u skladu sa čl.30 i 31. Zakona o zaštiti tajnih podataka („Službeni glasnik BiH, br. 54/05 i 12/09).

    Opis poslova i radnih zadataka: Pored poslova utvrđenih Zakonom o VSTV-u BiH, Poslovnikom i drugim aktima Vijeća glavni disciplinski tužilac obavlja sljedeće poslove:

    Svrha radnog mjesta: rukovođenje UDT-om, osiguravanje podrške i smjernica za implementaciju organizacijske strategije i planova kako bi se omogućilo UDT-u da ispuni svoje odgovornosti i postigne najbolje rezultate u cilju održavanja i unapređenja nezavisne pozicije, profesionalnosti i efikasnosti UDT-a u okviru Vijeća u osiguranju nezavisnog, nepristranog i profesionalnog pravosuđa.

    Poslovi radnog mjesta:

    Poslovi iz djelokruga nadležnosti Odjela: organizira, koordinira i rukovodi radom UDT-a i nadgleda sve aktivnosti i izvršenje zadataka iz nadležnosti UDT-a; donosi odluke o odbačaju pritužbi protiv sudija i tužilaca u predmetima sa kojima je zadužen, podnosi disciplinske tužbe protiv sudija i tužilaca u predmetima sa kojima je zadužen;

    Poslovi u koordinaciji sa VSTV-om i njegovim drugim organizacionim cjelinama: koordinira i učestvuje u izradi godišnjeg plana rada UDT-a, strateškog plana rada, drugih planskih dokumenata UDT-a i svih izvještaja koji se dostavljaju Vijeću; vrši prezentacije UDT-a za potrebe Vijeća i eksternih subjekata, učestvuje u radu Vijeća po pozivu ili na vlastitu inicijativu, referira ili daje dodatna pojašnjenja u vezi sa materijalima UDT-a, koji se razmatraju na sjednicama Vijeća.

    Drugi poslovi: obavlja i druge poslove neophodne za pravilan i zakonit rad UDT-a u skladu sa radnim mjestom, svrhom i nivoom odgovornosti.

    Posebni uslovi: VSS - diplomirani pravnik ili ekvivalent Bolonjskog sistema studiranja sa najmanje 240 ECTS, najmanje pet (5) godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima; najmanje tri (3) godine radnog iskustva kao sudija ili tužilac, ili da ispunjava minimalne uslove predviđene Zakonom o VSTV-a BiH za imenovanje sudije ili tužilaca; najmanje tri (3) godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima ili poslovima koji po svojoj prirodi zahtijevaju visok stepen samostalnosti i odgovornosti kao i dobre organizacione vještine; napredno znanje i razumijevanje nadležnosti VSTV-a BiH; napredno znanje i razumijevanje pravosudnog sistema u BiH; položen pravosudni ispit; osnovni nivo znanja engleskog jezika; napredni korisnički nivo u korištenju računara, e-maila i obrade teksta; srednji korisnički nivo multi-medijskih prezentacija, izrade i korištenja tabelarnih prikaza i korištenja web stranica;

    Potrebne prioritetne kompetencije: posvećenost ličnom i profesionalnom razvoju; komunikacija (i sve potkompetencije); lična djelotvornost i usmjerenost ka rezultatu (i sve potkompetencije); liderske vještine (i sve potkompetencije); planiranje i organiziranje (i sve potkompetencije); preuzimanje odgovornosti za osiguranje postizanja strateških ciljeva.

    Status: državni službenik na položaju sekretara sa posebnim zadatkom;

    Pripadajuća osnovna neto plata: 3.000 KM (uz pripadajuću korekciju u skladu sa članom 6. Zakona o platama i naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine).

    Broj izvršilaca: jedan (1) izvršilac

    Napomena za sve kandidate:

    • Javni konkurs se sprovodi u skladu sa Odlukom o načinu polaganja javnog i stručnog ispita („Službeni glasnik BiH“, br. 96/07, 43/10, 103/12 i 56/19) - (u daljem tekstu Odluka) i Pravilnikom o karakteru i sadržaju javnoga konkursa za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 13/17, 53/19 i 78/22). Više informacija o konkursnim procedurama dostupno je na www.ads.gov.ba, u dijelu „Zapošljavanje/Vrste konkursnih procedura“.
    • S obzirom na posebni uslov radnog mjesta „položen pravosudni ispit“, ovaj javni konkurs ne sadržava javni ispit.
    • Pored posebnih uslova navedenih u Javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opće uslove propisane članom 22. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine.
    • Pod radnim iskustvom podrazumijeva se radno iskustvo nakon stečene visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja.
    • Izbor kandidata po ovom javnom oglasu vršit će se u skladu sa lex specialis procedurom.
    • Za sprovođenje konkursne procedure po ovom javnom oglasu formirat će se jedna (1) komisija za izbor.

    Dodatna napomena:

    Za radno mjesto 1/01Glavni disciplinski tužilac Ureda disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, za kandidate sa liste uspješnih kandidata će se obaviti sigurnosne provjere prije postavljenja, odnosno prijema u radni odnos. Kandidat, odnosno lice za koje se utvrde sigurnosne smetnje, ne može biti postavljeno, odnosno primljeno u radni odnos na radno mjesto za koje je obavljena sigurnosna provjera, shodno odredbama člana 31. Zakona o zaštiti tajnih podataka.

    Priprema dokumentacije:

    Skreće se pažnja kandidatima da su potrebnu dokumentaciju na oglas dužni dostaviti u skladu sa Pravilnik o karakteru i sadržaju javnoga konkursa za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u VSTV-u BiH, a posebno da obrate pažnju na izmijenjene i dopunjene odredbe navedenog Pravilnika, te da prilagode dokumentaciju, kako dokaze o radnom iskustvu, tako i preostale dokaze tražene tekstom oglasa.

    S tim u vezi, kandidati se upućuju na pojašnjenje - tekst na službenoj internet stranici www.ads.gov.ba, u dijelu „Zapošljavanje/Napomena za kandidate/Stop greškama u prijavama!“, te posebno odredbe Pravilnika o karakteru i sadržaju javnoga konkursa za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u VSTV-u BiH, koje definišu dokumentaciju: prijavni obrazac; univerzitetsku diplomu; važeće uvjerenje o državljanstvu; dokaz o traženom radnom iskustvu; dokaz o traženom nivou znanja stranog jezika; dokaz o traženom nivou znanja rada na računaru; uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka; rok i način dostavljanja prijave.

    Potrebni dokumenti:

    I Ovjerene kopije:

    • fakultetske diplome (nostrifikovane diplome/priznate diplome, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine); Kandidati su obavezni dostaviti diplomu prvog ciklusa (ili osnovnog dodiplomskog studija), bez obzira na uslove oglasa, osim za integrisane studije kod kojih je potrebno dostaviti i dokaz da se radi o integrisanom studiju, ako to nije vidljivo iz same osnovne diplome, dodatka diplomi ili rješenja o nostrifikaciji/priznavanju.
    • dodatka diplome za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po Bolonjskom sistemu studiranja; iznimno, samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, niti za jednog diplomca, kandidat je dužan da uz ovjerenu kopiju univerzitetske diplome dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije uopšte izdat, niti za jednog diplomca;
    • uvjerenja o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa);
    • uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu;
    • potvrde ili uvjerenja kao dokaza o traženoj vrsti radnog iskustva;
    • dokaza o poznavanju rada na računaru.
    • uvjerenja/potvrde/certifikata o znanju engleskog jezika - osnovni nivo znanja stranog jezika (odgovara nivou A1/A2 zajedničkog evropskog referentnog okvira);

    II Svojeručno potpisan:

    • popunjen i svojeručno potpisan obrazac Agencije za državnu službu BiH: isti možete preuzeti na internet stranici Agencije: www.ads.gov.ba unutar svakog konkursa pojedinačno u rubrici „dokumenti“ ili na Internet stranici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH – https://vstv.pravosudje.ba/. Napominjemo da potpisan i popunjen obrazac ne može služiti kao dokaz bilo kog uslova iz teksta Javnog oglasa, isti samo olakšava rad organu koji vrši izbor i imenovanje, te predstavlja samo informacije o kandidatu, koje je potrebno dokazati traženom dokumentacijom.

    Ovjerene kopije dokumenata nemaju ograničen rok važenja, pod uslovom da ni dokumenti čije su kopije ovjerene nemaju naznačen (preciziran) rok važenja.

    Dodatni dokumenti koji se dostavljaju naknadno:

    • Kandidati koji budu pozvani na usmeni dio stručnog ispita (intervju), kao dokaz o ispunjavanju jednog od općih uslova za postavljenje, u skladu sa članom 22. stav 1. tačka g) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, obavezni su na isti donijeti uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (ne starije od tri mjeseca). Iznimno, a u slučaju ako kandidat iz objektivnih razloga ne dostavi traženo uvjerenje na intervju, isto treba dostaviti najkasnije do uručenja rješenja o postavljenju, odnosno preuzimanja dužnosti.
    • Izabrani (postavljeni/imenovani) kandidat dužan je instituciji Bosne i Hercegovine dostaviti, u skladu sa članom 22. stav 1. tačka d) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, uvjerenje o radnoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje), kao dokaz da je zdravstveno sposoban za vršenje određenih poslova predviđenih ovim položajem.

    Sva tražena dokumenta treba dostaviti najkasnije do 25.09.2024. godine, putem poštanske službe preporučenom pošiljkom na adresu:

    Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine

    “Javni oglas za popunjavanje radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u Uredu disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine“

    Ul. Kraljice Jelene 88, 71000 Sarajevo

    Ispunjavanje uslova utvrđenih ovim oglasom računa se danom predaje prijave.

    Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove ovog oglasa, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.

    Prikazana vijest je na:
    Prateći dokumenti
  • prijavni obrazac bs
  • 228 PREGLEDA
    Kopirano
    Povratak na vrh

    JAVNI OGLAS za popunjavanje radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u Uredu disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine

    04.09.2024.

    Na osnovu člana 21. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH" br. 12/02, 19/02, 35/03, 4/04, 17/04, 26/04, 37/04, 48/05, 02/06, 32/07, 43/09 , 8/10, 40/12, 93/17 i 18/24), a u skladu sa članom 15. stav (4) i članom 64. st. 3. i 5. Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj: 25/04, 93/05, 48/07 15/08, 63/23, 9/24 i 50/24), Agencija za državnu službu, u ime Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, raspisuje

    JAVNI OGLAS
    za popunjavanje radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u
    Uredu disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine

    1/01 Glavni disciplinski tužilac

    URED DISCIPLINSKOG TUŽIOCA VISOKOG SUDSKOG I TUŽILAČKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE

    1/01 Glavni disciplinski tužilac

    Prema stepenu povjerljivosti tajnih podataka, za ovo radno mjesto je propisan pristup podacima stepena TAJNO. Ovo radno mjesto podliježe obavezi provođenja sigurnosnih provjera, a sve u skladu sa čl.30 i 31. Zakona o zaštiti tajnih podataka („Službeni glasnik BiH, br. 54/05 i 12/09).

    Opis poslova i radnih zadataka: Pored poslova utvrđenih Zakonom o VSTV-u BiH, Poslovnikom i drugim aktima Vijeća glavni disciplinski tužilac obavlja sljedeće poslove:

    Svrha radnog mjesta: rukovođenje UDT-om, osiguravanje podrške i smjernica za implementaciju organizacijske strategije i planova kako bi se omogućilo UDT-u da ispuni svoje odgovornosti i postigne najbolje rezultate u cilju održavanja i unapređenja nezavisne pozicije, profesionalnosti i efikasnosti UDT-a u okviru Vijeća u osiguranju nezavisnog, nepristranog i profesionalnog pravosuđa.

    Poslovi radnog mjesta:

    Poslovi iz djelokruga nadležnosti Odjela: organizira, koordinira i rukovodi radom UDT-a i nadgleda sve aktivnosti i izvršenje zadataka iz nadležnosti UDT-a; donosi odluke o odbačaju pritužbi protiv sudija i tužilaca u predmetima sa kojima je zadužen, podnosi disciplinske tužbe protiv sudija i tužilaca u predmetima sa kojima je zadužen;

    Poslovi u koordinaciji sa VSTV-om i njegovim drugim organizacionim cjelinama: koordinira i učestvuje u izradi godišnjeg plana rada UDT-a, strateškog plana rada, drugih planskih dokumenata UDT-a i svih izvještaja koji se dostavljaju Vijeću; vrši prezentacije UDT-a za potrebe Vijeća i eksternih subjekata, učestvuje u radu Vijeća po pozivu ili na vlastitu inicijativu, referira ili daje dodatna pojašnjenja u vezi sa materijalima UDT-a, koji se razmatraju na sjednicama Vijeća.

    Drugi poslovi: obavlja i druge poslove neophodne za pravilan i zakonit rad UDT-a u skladu sa radnim mjestom, svrhom i nivoom odgovornosti.

    Posebni uslovi: VSS - diplomirani pravnik ili ekvivalent Bolonjskog sistema studiranja sa najmanje 240 ECTS, najmanje pet (5) godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima; najmanje tri (3) godine radnog iskustva kao sudija ili tužilac, ili da ispunjava minimalne uslove predviđene Zakonom o VSTV-a BiH za imenovanje sudije ili tužilaca; najmanje tri (3) godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima ili poslovima koji po svojoj prirodi zahtijevaju visok stepen samostalnosti i odgovornosti kao i dobre organizacione vještine; napredno znanje i razumijevanje nadležnosti VSTV-a BiH; napredno znanje i razumijevanje pravosudnog sistema u BiH; položen pravosudni ispit; osnovni nivo znanja engleskog jezika; napredni korisnički nivo u korištenju računara, e-maila i obrade teksta; srednji korisnički nivo multi-medijskih prezentacija, izrade i korištenja tabelarnih prikaza i korištenja web stranica;

    Potrebne prioritetne kompetencije: posvećenost ličnom i profesionalnom razvoju; komunikacija (i sve potkompetencije); lična djelotvornost i usmjerenost ka rezultatu (i sve potkompetencije); liderske vještine (i sve potkompetencije); planiranje i organiziranje (i sve potkompetencije); preuzimanje odgovornosti za osiguranje postizanja strateških ciljeva.

    Status: državni službenik na položaju sekretara sa posebnim zadatkom;

    Pripadajuća osnovna neto plata: 3.000 KM (uz pripadajuću korekciju u skladu sa članom 6. Zakona o platama i naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine).

    Broj izvršilaca: jedan (1) izvršilac

    Napomena za sve kandidate:

    • Javni konkurs se sprovodi u skladu sa Odlukom o načinu polaganja javnog i stručnog ispita („Službeni glasnik BiH“, br. 96/07, 43/10, 103/12 i 56/19) - (u daljem tekstu Odluka) i Pravilnikom o karakteru i sadržaju javnoga konkursa za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 13/17, 53/19 i 78/22). Više informacija o konkursnim procedurama dostupno je na www.ads.gov.ba, u dijelu „Zapošljavanje/Vrste konkursnih procedura“.
    • S obzirom na posebni uslov radnog mjesta „položen pravosudni ispit“, ovaj javni konkurs ne sadržava javni ispit.
    • Pored posebnih uslova navedenih u Javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opće uslove propisane članom 22. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine.
    • Pod radnim iskustvom podrazumijeva se radno iskustvo nakon stečene visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja.
    • Izbor kandidata po ovom javnom oglasu vršit će se u skladu sa lex specialis procedurom.
    • Za sprovođenje konkursne procedure po ovom javnom oglasu formirat će se jedna (1) komisija za izbor.

    Dodatna napomena:

    Za radno mjesto 1/01Glavni disciplinski tužilac Ureda disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, za kandidate sa liste uspješnih kandidata će se obaviti sigurnosne provjere prije postavljenja, odnosno prijema u radni odnos. Kandidat, odnosno lice za koje se utvrde sigurnosne smetnje, ne može biti postavljeno, odnosno primljeno u radni odnos na radno mjesto za koje je obavljena sigurnosna provjera, shodno odredbama člana 31. Zakona o zaštiti tajnih podataka.

    Priprema dokumentacije:

    Skreće se pažnja kandidatima da su potrebnu dokumentaciju na oglas dužni dostaviti u skladu sa Pravilnik o karakteru i sadržaju javnoga konkursa za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u VSTV-u BiH, a posebno da obrate pažnju na izmijenjene i dopunjene odredbe navedenog Pravilnika, te da prilagode dokumentaciju, kako dokaze o radnom iskustvu, tako i preostale dokaze tražene tekstom oglasa.

    S tim u vezi, kandidati se upućuju na pojašnjenje - tekst na službenoj internet stranici www.ads.gov.ba, u dijelu „Zapošljavanje/Napomena za kandidate/Stop greškama u prijavama!“, te posebno odredbe Pravilnika o karakteru i sadržaju javnoga konkursa za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u VSTV-u BiH, koje definišu dokumentaciju: prijavni obrazac; univerzitetsku diplomu; važeće uvjerenje o državljanstvu; dokaz o traženom radnom iskustvu; dokaz o traženom nivou znanja stranog jezika; dokaz o traženom nivou znanja rada na računaru; uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka; rok i način dostavljanja prijave.

    Potrebni dokumenti:

    I Ovjerene kopije:

    • fakultetske diplome (nostrifikovane diplome/priznate diplome, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine); Kandidati su obavezni dostaviti diplomu prvog ciklusa (ili osnovnog dodiplomskog studija), bez obzira na uslove oglasa, osim za integrisane studije kod kojih je potrebno dostaviti i dokaz da se radi o integrisanom studiju, ako to nije vidljivo iz same osnovne diplome, dodatka diplomi ili rješenja o nostrifikaciji/priznavanju.
    • dodatka diplome za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po Bolonjskom sistemu studiranja; iznimno, samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, niti za jednog diplomca, kandidat je dužan da uz ovjerenu kopiju univerzitetske diplome dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije uopšte izdat, niti za jednog diplomca;
    • uvjerenja o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa);
    • uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu;
    • potvrde ili uvjerenja kao dokaza o traženoj vrsti radnog iskustva;
    • dokaza o poznavanju rada na računaru.
    • uvjerenja/potvrde/certifikata o znanju engleskog jezika - osnovni nivo znanja stranog jezika (odgovara nivou A1/A2 zajedničkog evropskog referentnog okvira);

    II Svojeručno potpisan:

    • popunjen i svojeručno potpisan obrazac Agencije za državnu službu BiH: isti možete preuzeti na internet stranici Agencije: www.ads.gov.ba unutar svakog konkursa pojedinačno u rubrici „dokumenti“ ili na Internet stranici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH – https://vstv.pravosudje.ba/. Napominjemo da potpisan i popunjen obrazac ne može služiti kao dokaz bilo kog uslova iz teksta Javnog oglasa, isti samo olakšava rad organu koji vrši izbor i imenovanje, te predstavlja samo informacije o kandidatu, koje je potrebno dokazati traženom dokumentacijom.

    Ovjerene kopije dokumenata nemaju ograničen rok važenja, pod uslovom da ni dokumenti čije su kopije ovjerene nemaju naznačen (preciziran) rok važenja.

    Dodatni dokumenti koji se dostavljaju naknadno:

    • Kandidati koji budu pozvani na usmeni dio stručnog ispita (intervju), kao dokaz o ispunjavanju jednog od općih uslova za postavljenje, u skladu sa članom 22. stav 1. tačka g) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, obavezni su na isti donijeti uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (ne starije od tri mjeseca). Iznimno, a u slučaju ako kandidat iz objektivnih razloga ne dostavi traženo uvjerenje na intervju, isto treba dostaviti najkasnije do uručenja rješenja o postavljenju, odnosno preuzimanja dužnosti.
    • Izabrani (postavljeni/imenovani) kandidat dužan je instituciji Bosne i Hercegovine dostaviti, u skladu sa članom 22. stav 1. tačka d) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, uvjerenje o radnoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje), kao dokaz da je zdravstveno sposoban za vršenje određenih poslova predviđenih ovim položajem.

    Sva tražena dokumenta treba dostaviti najkasnije do 25.09.2024. godine, putem poštanske službe preporučenom pošiljkom na adresu:

    Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine

    “Javni oglas za popunjavanje radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u Uredu disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine“

    Ul. Kraljice Jelene 88, 71000 Sarajevo

    Ispunjavanje uslova utvrđenih ovim oglasom računa se danom predaje prijave.

    Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove ovog oglasa, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.